1.Aquila İHA
Aquila İHA (insansız hava aracı), Facebook’un dünyanın her yerine, en ücra köşelerine internet bağlantısı taşımak için bulduğu çözümdür. Google’ın daha önce helyum dolu balonlarla yapılması öngörülmüş olan projenin bir adım ötesidir. Aquila bir kez havalandığına 3 ay boyunca hiç inmeden hava da kalabiliyor. Kanat genişliği Boeing 737 ile aynıdır. Yolcu uçaklarından 18 ila 27 km daha fazla yukarıdan uçtuğu için hava koşullarından da etkilenmemektedir. Enerjisini de sırtında bulunan güneş panellerinden sağlamaktadır.
2.Facebook M
Facebook mesaj içinde yer alan facebook M sizinle yazarak haberleşen ve sorularınızı yanıtlayan bir robottur. Şu anda sadece Kaliforniya bölgesinde tam anlamıyla çalışmaktadır ve kısa bir süre içinde tüm dünyaya yayılması beklenmektedir.
3.Oculus
Bu cihaz muhteşem ses kalitesi ve 3 boyutlu görüntü ile sizi oyun oynuyorsanız oyunun, film izliyorsanız filmin içine koymaktadır.
4.Pepper Robot
Japonların yaptığı bir robottur. İnsanlarla iletişim kurma özelliği de olduğu için humanoid olarak da sınıflandırılıyor. Yalnızca sizinle iletişim kurmuyor; yüzünüzün ifadesinden kızgın, mutlu, mutsuz, olup olmadığınızı hatta şaşkınlığınızı bile anlayabiliyor. Japonya’da piyasaya sürülme fiyatı yaklaşık 6.000 TL olarak öngörülüyor.
5.Tesla 3
Dikkatler Tesla 3’ün tanıtımı için 2016’nın mart ayına odaklandı. Bu elektrikle çalışan otomobilin özelliği bir BMW3 ile her konuda kapışabilecek performansa sahip olması iddiasından kaynaklanmaktadır. Fiyatı ise 35.000 dolardır.
6.Meteoroloji İstasyonu
Bütün IOS platformlarda (yeni Apple TV, Mac, iPhone, iPad) çalışabilen çok gelişmiş bir hava durumu programıdır. Gerçek bir meteoroloji istasyonudur, adı: Seasonality. Gerek haritalarıyla, gerek verdiği bilgi yelpazesiyle çok profesyonel bir yazılımdır.
Yorum Gönder